Klimaatafspraken waterschappen niet langer vrijblijvend?

Meinwater

Op 24 juni heeft de rechtbank een historische uitspraak gedaan over de verplichte inzet van de Staat om minimaal 25% CO2 reductie in 2020 te halen. De waterschappen zijn al langer bezig met het verminderen van hun energieverbruik en het vergroten van het aanbod van duurzame energie door middel van onder andere de energiefabrieken, waterkracht en blue energy. Wat begon als  verplichtingen onder het klimaatakkoord -een herenakkoord zonder consequenties- lijkt door de uitspraak van 24 juni toch minder vrijblijvend. Wie ervaart deze afspraak als een goede stok achter de deur? Hebben we die als waterschapssector nodig? Ik zie het als een aanmoediging om vooral met nog meer (duurzame) energie de reeds ingeslagen weg voort te zetten en een steun voor al die klimaatambassadeurs. Ga ervoor! Het gaat ons lukken om als (eerste?) overheid klimaatneutraal te opereren!

Geef een reactie